ELEVSKOLE

Vi har fået lavet en oversigtstavle til alle vores elevryttere. På tavlen kan I se undervisere, hvem I er på hold med og hvilken pony I skal sadle op. Tavlen hænger i passagen mellem elevstalden og den store stald.

IMG 0248

 

I elevskolen tilbydes der kvalificeret undervisning for ryttere, der ikke selv har hest. Det betyder at man som rytter i elevskolen, rider på klubbens egne heste. Dog er der også mulighed for undervisning i elevskolen på egen hest, hvis dette ønskes.

Vi har pt. 10 heste i elevskolen. Disse er alle forskellige i højde og temperament. Men fælles for dem alle er, at de er yderst velkvalificeret og absolut egnet til at lære børn og voksne og ride. 

Vores elevheste har det rigtigt godt. Vi har stor fokus på hestenes velvære, deres kost, deres trivsel og deres sundhed. De er på stor græsfold minimum 6 timer dagligt - i weekenden er de ude i længere tid, og om sommeren - juli og august måneder - går de på sommergræs. Der er en part til hver elevhest, og parten må ride deres hest i weekend (max én time) - hestene bruges altid højest 4 dage om ugen til undervisning, og har altid en fast ugentlig fridag uden nogen ridning.

Vi har undervisning mandag, tirsdag, onsdag og fredag  - du kan få et overblik holdoversigten vær opmærksom på at den ikke nødvendigvis er helt opdateret ift. om der er plads på holdet eller ej.

Sikkerhed har stor bevågenhed i vores rideklub. Det betyder at vi som rideklub har nogle krav til vores ryttere og deres forældre. Yderlig informationer kan findes her - det er jeres ansvar at kende sikkerhedsreglerne. Der er også et staldreglement som vi forventer I kender.

Kig i S.K.O. biksen hvor der er mange gode tilbud på brugt rideudstyr.

Hvad sker der i en ridetime?

En ridetime varer for "nybegyndere", "begyndere" og i den første fase af "let øvet" 30 min. For de erfarne "let øvet" og "øvet" ryttere rider i 50 min. Voksne rider i udgangspunktet også i 50 min.
Elevhestene bruges på flere hold, og er derfor måske sadlet op når din time begynder. Du skal dog komme mindst 15-20 min før, så du har tid til at strigle og sadle din pony op, hvis dette ikke skulle være tilfældet. Du kan få hjælp til at sadle op af pigerne i stalden. I selve ridetimen bliver du undervist i ridning – hvordan du sidder på hesten, hvordan du styrer den, laver forskellige øvelser osv.

Vi forventer stadig, at det er forældrene (eller en anden af forældrene udpeget) som hjælper rytteren -både i stalden og i hallen. Indtil andet aftales med underviseren skal der være en voksen til stede under elevundervisningen. Dette gælder især for nybegyndere og begyndere.

Skulle uheldet være ude og rytteren falder af hesten, er det vigtigt at den pågældende forældre forholder sig roligt - ingen råb eller løb ud på banen, men stille og rolig gang hen til barnet. Som forældre skal du sammen med underviseren sørge for at rytteren kommer op på hesten igen.

Hvornår og for hvem?

Der er hold for både nye og øvede ryttere. Vi har hold for børn fra 5 år og op, samt hold for mere øvede børn og voksne. Vi har som sagt hold mandag, onsdag, torsdag og fredag. Der er typisk en lille venteliste for at starte, men skriv til os så vi kan finde plads.

Tilmelding til elevskoleridning og prøvetime

Prøvetime onsdag kl. 16-1630!!! Skriv til os også finder vi den rette dato.

Hvis I har lyst til at få en ridetime, kontakter I rideskolen på elevskolen@s-k-o.dk . Derefter kan I, når der er plads på et hold, få en gratis prøvetime, før I binder jer til noget. Når I møder op til prøvetime skal rytteren som et minimum have en cykelhjelm på. Alternativt har vi et par hjelme, der kan lånes til prøvetimen. Ligeledes lukket fodtøjet, og gerne med en lille hælkap på.

Spørgsmål

Har du spørgsmål vedr. undervisning i elevskolen eller elevhestene kan du kontakte koordinator Maiken Smolt på elevskolen@s-k-o.dk  - mindst to gange ugentligt tjekkes og besvares mails. 

Afbud skal sendes pr. sms til din underviser - så ved vi hvilke heste vi råder over på den pågældende dag.

Passere

Som elev i elevskolen er det også muligt at blive passer på en af vores elevheste/ponyer, hvis vi har ledige heste. Det er udelukkende undervisere og koordinator, samt bestyrelse, der vurderer elevens mulighed for at blive passer ud fra forskellige kriterier (ridefærdigheder, temperament, engagement mm). Vi skal passe godt på både elever og heste.

Når man er passer indebærer dette, at man har den nødvendige erfaring og forældreopbakning til at omgås med heste. Man har ansvaret for sin egen elevhest hver weekend og har passervagt ca. en gang om måneden, hvor man skal stå for at lukke alle elevheste ud og ind, ordne deres bokse og se om de har det godt. De andre dage i weekenderne skal man bare ride sin egen passerhest.